Bantuan Capaian W3C

Portal Rasmi Pejabat Daerah dan Tanah Rompin menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access.

1) Pengguna cacat penglihatan;

Bagi pengguna cacat penglihatan, Portal Rasmi Pejabat Daerah dan Tanah Rompin bakal menyediakan kemudahan Pautan Pembaca Teks. Pautan Pembaca Teks adalah 'suara' seseorang lelaki, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain. Pengguna hanya perlu memilih teks yang ingin dibacakan dan klik pada Pautan Pembaca Teks (dalam proses pengemaskinian)

2) Pengguna buta warna;

Portal Rasmi Pejabat Daerah dan Tanah Rompin bakal menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access. (dalam proses pengemaskinian)

3) Pengguna warga tua;

Bagi pengguna warga tua, Portal Rasmi Pejabat Daerah dan Tanah Rompin ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman Portal Rasmi Pejabat Daerah dan Tanah Rompin. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

Tarikh Kemaskini: 23/09/2019 15:39:22

Halaman ini baru sekali dipaparkan.


Kembali ke Atas